www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Kwaliteit Beneluxtrein onacceptabel

21-11-2008 • Op fel aandringen van de SP gaat verkeersminister Eurlings eindelijk in gesprek met de NS over de slechte kwaliteit van de Beneluxtrein van Amsterdam naar Brussel. SP-Kamerlid Emile Roemer: “De NS presteert dramatisch slecht op deze lijn. De trein rijdt vaak met forse vertraging en kent een hoge uitval.”

Emile RoemerEurlings moest donderdag in een debat in de Tweede Kamer erkennen de huidige kwaliteit van de Beneluxtrein “inderdaad onaanvaardbaar” is. Volgens SP-Kamerlid Roemer is dat een gevolg van bewust beleid van de NS, die reizigers uit de Beneluxtrein en in de nieuwe, duurdere hogesnelheidslijn (HSL) wil krijgen, zodra die klaar is. “De NS probeert de reizigers deze trein uit te pesten. De minister moet hier een stokje voor steken. Het komend jaar hebben de reizigers niet eens alternatief van de HSL, maar ook daarna moet gewoon de populaire Beneluxtrein blijven”, aldus Roemer.

De SP maakt zich al lange tijd zorgen over de Beneluxtrein, die zorgt voor een verbinding met een uurdienst tegen normale tarieven tussen Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Rotterdam, Dordrecht, Roosendaal, Antwerpen en Brussel. De trein wordt veel gebruikt door toeristen, zakelijk verkeer en forensen, maar de NS wil er van af om in de toekomst deze reizigers in de duurdere HSL tussen Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Breda, Antwerpen en Brussel te krijgen.

Roemer: “Voor veel reizigers zal de HSL echter nooit een alternatief worden. Die is flink duurder, doet een aantal steden niet aan en kent een reserveringssysteem. De regering trekt ruim 10 miljard euro voor deze hogesnelheidstrein uit, maar mag niet accepteren dat de Beneluxtreinreizigers hier de dupe van worden. En dat gebeurt nu dus wel.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

VANDAAG
IN DE MEDIA
GISTEREN
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA
ZATERDAG 16 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
top