www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Afschaffing strippenkaart in Rotterdam ‘grove fout’

30-10-2008 • Staatssecretaris Huizinga (Verkeer) maakt een grove fout door vanaf januari in Rotterdam alleen nog de OV-chipkaart toe te staan als geldig vervoersbewijs. Dat zegt SP-Kamerlid Emile Roemer: “De chipkaart is nog niet handig, niet veilig en bovendien relatief duur. Het dwingen van de reiziger om de chipkaart te gebruiken deugt niet.”

Emile RoemerDe invoering van de chipkaart verloopt zeer problematisch. Zo problematisch zelfs dat de meeste consumentenorganisaties zich een maand geleden terugtrokken uit het overleg met de staatssecretaris over de kaart. Roemer begrijpt dan ook niet dat Huizinga dit ver gaande besluit juist nu neemt. “Het is de wereld op zijn kop. Deze OV-chipkaart is nog niet goed genoeg en bovendien weten veel mensen nog niet hoe er mee om te gaan. Het is alsof de staatssecretaris de benzine verbiedt, terwijl de elektrische auto het nog niet doet en bovendien veel mensen er nog geen hebben.”

Het besluit om het gebruik van de OV-Chipkaart te verplichten wordt onderbouwd met het argument dat dit het zwartrijden tegengaat. Roemer: “Dit bewijst dat er vooral wordt gekeken naar de belangen van de vervoerders die zo meer geld kunnen verdienen. Maar de reiziger is het slachtoffer.”

Het SP-Kamerlid verwacht dat dit besluit funest zal zijn voor de toegankelijkheid van het openbaar vervoer in Rotterdam. “Mensen die geen chipkaart hebben zullen het openbaar vervoer gaan mijden. Datzelfde geldt voor veel ouderen die moeite hebben met zo’n abrupte verandering. Volgende week staat er een extra debat in de Tweede Kamer hierover gepland. Ik zal alles op alles zetten om de staatssecretaris ervan te overtuigen terug te komen op dit besluit.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

VANDAAG
IN DE MEDIA
GISTEREN
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top