www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Fusies woningcorporaties zijn slecht voor de dienstverlening

06-10-2008 • Vorig jaar stelde SP-Kamerlid Paulus Jansen Kamervragen aan minister Vogelaar over de kwaliteit van de dienstverlening van woningcorporaties. Uit onderzoek van het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector bleek dat dit bij de kleine woningcorporaties een stuk beter op orde was dan bij de grotere. Volgens de minister was het onderzoek echter niet representatief, omdat niet alle corporaties werden onderzocht. Paulus Jansen: "Imiddels is er door een onderzoekbureau een ander onderzoek gedaan onder bij huurders van alle corporaties en uit dit onderzoek komt precies dezelfde conclusie!"

Eén van de belangrijkste argumenten voor fusies van corporaties tot megaorganisaties is de verbetering van de slagkracht en de dienstverlening. De SP heeft hier zijn vraagtekens bij en volgens Jansen wordt het voor Vogelaar inmiddels toch wat lastig om te blijven beweren dat het gemeten kwaliteitsverschil niet bestaat. "Als uit verschillende onderzoeken blijkt dat de huurders vinden dat het helemaal niet beter gaat maar juist slechter, moet de minister zich nodig achter de oren krabben of die fusies wel door moeten gaan."

Jansen heeft minister Vogelaar inmiddels door middel van nieuwe Kamervragen uitgenodigd om haar standpunt te herzien. Jansen: "Doet ze dat niet, dan zal ik binnenkort met een voorstel komen voor aanscherping van het fusiebeleid van woningcorporaties."

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

VANDAAG
OPINIE
IN DE MEDIA
ZATERDAG 23 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
top