www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Van Dijk: Censureren onderwijscommissie onaanvaardbaar

21-05-2008 • De ‘commissie onderwijstijd’ van staatssecretaris Van Bijsterveldt moet in alle vrijheid conclusies kunnen trekken. Dat stelt SP-Kamerlid Jasper van Dijk in reactie op Van Bijsterveldt, die een pleidooi voor extra geld tevoren al wil verbieden. Van Dijk heeft steun van VVD, GroenLinks, PVV en D66. De Kamer voert hierover volgende week een debat. “Als Van Bijsterveldt het onderzoek vooraf wil censureren, dan kun je die commissie net zo goed opheffen.”

Na de scholierendemonstraties tegen de ophokplicht beloofde Van Bijsterveldt om de uitvoerbaarheid van de 1040-urennorm te onderzoeken. In haar voorstel zegt de staatssecretaris dat de “aanbevelingen van de commissie moeten passen binnen de huidige financiële ruimte.” Van Dijk vindt dat onaanvaardbaar. “De commissie moet alle ruimte hebben om eerlijke aanbevelingen te doen.” Veel betrokkenen - zoals het Laks en de scholen die verenigd zijn in de actiegroep Vergeten Feiten - hebben betoogd dat de bekostiging onvoldoende is om de 1040-urennorm goed in te vullen. Dat verklaart het ontstaan van de zogenaamde ophokplicht, waardoor leerlingen nutteloze lessen moeten volgen.

De commissie onderwijstijd staat onder leiding van oud VVD-Kamerlid Clemens Cornielje. In december 2008 wordt het eindrapport verwacht. Van Dijk: “Als deze commissie vooraf al wordt gecensureerd heeft onderzoek geen zin. Van Bijsterveldt mag zelf kiezen: of geen censuur, of geen commissie.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

ZATERDAG 26 JULI
COLUMN
VRIJDAG 25 JULI
COLUMN
IN DE MEDIA
Studio SP
top