www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Langkamp: Rouvoet moet peuter redden uit bureaucratische molen

29-02-2008 • SP-Kamerlid Marianne Langkamp vindt het onbegrijpelijk dat door een bureaucratisch probleem met de financiering een 2-jarig gehandicapt jongetje naar een kindertehuis moet, terwijl een pleeggezin met open armen voor hem klaar staat. Langkamp heeft er bij minister Rouvoet (Jeugd en Gezin) op aangedrongen te zorgen dat dit jongetje zo snel mogelijk alsnog naar het pleeggezin kan. “De minister heeft eens gezegd dat een kind zich in de warme omgeving van een pleeggezin beter kan ontplooien dan in een instelling. Dan moet hij nu ook optreden en soortgelijke gevallen voorkomen,” aldus het Kamerlid.

Momenteel is er wegens financieringsproblemen een plaatsingsstop bij de William Schrikker Pleegzorg, de landelijke instelling die gespecialiseerd is in de hulp aan gehandicapte pleegkinderen. Voordat er nieuwe kinderen in pleeggezinnen kunnen worden opgenomen, moeten er eerst honderd kinderen uitstromen. De kinderen die al op de wachtlijst staan voor een plaats in een pleeggezin moeten langer wachten.

Langkamp: “Maar een plaats in een instelling is vijf keer zo duur als een plaats in een pleeggezin. Toch gaat dit jongetje puur vanwege de huidige financieringssystematiek naar een instelling. Dat is toch niet uit te leggen? Met een beetje creativiteit moet dit op te lossen zijn. Dan krijgt het jongetje de zorg die hij nodig heeft en zijn we uiteindelijk nog goedkoper uit ook.”

Langkamp trok al eerder aan de bel toen 113 gehandicapte kinderen wegens financieringsproblemen vlak voor Kerst hun pleeggezin dreigden te moeten verlaten. De minister beloofde destijds dat de kinderen niet de dupe zouden worden van het gedoe rond de financiering van de pleeghulp. Hij loste het probleem op, maar die oplossing leidde wel tot de huidige plaatsingsstop bij de William Schrikker Pleegzorg.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

VANDAAG
IN DE MEDIA
GISTEREN
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top