www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

SP tegen legaal gokken op internet

29-01-2008 • De SP heeft zich in de Eerste Kamer onomwonden tegen het gokken op internet uitgesproken. Of dat nou legaal of illegaal is. Omdat er op internet steeds meer illegaal gegokt wordt, wil het kabinet de Wet op de Kansspelen zo aanpassen dat een legale mogelijkheid wordt geschapen om via internet te gokken. De opbrengsten vloeien dan naar de staatskas toe en tegelijkertijd wordt dan – aldus het voorstel – rekening gehouden met de doelstellingen van het kansspelbeleid: het tegengaan van kansspelverslaving.

Nanneke Quik-Schuijt‘Wij vragen ons af hoe een kabinet van christelijke en rode signatuur met droge ogen een dergelijk beleid durft te verdedigen”, zei SP-senator Nanneke Quik-Schuijt. Ze wees erop dat uit een onderzoek is gebleken dat het aantal gokkers zal kunnen verdriedubbelen. ‘Heeft de minister meer oog voor de staatskas dan voor het menselijk leed dat dit wetsvoorstel zal gaan veroorzaken?’, vroeg ze aan minister Hirsch Ballin. Ze sprak de vrees uit dat het spelen op internet vooral aantrekkingskracht zal hebben op mensen zonder werk, die rond moeten komen van een uitkering, en op jongeren, waaronder ook minderjarigen. Volgens de SP moet het gokken op internet onmogelijk worden gemaakt via een wet die de internetaanbieders verplicht om sites die in strijd zijn met de Nederlandse wet niet door te geven.

Het wetsvoorstel, dat al in september 2006 met een kleine meerderheid in de Tweede Kamer werd aangenomen, maar door de val van het kabinet Balkenende 3 pas nu in de senaat wordt behandeld, komt op 5 februari in stemming.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

GISTEREN
COLUMN
IN DE MEDIA
DONDERDAG 21 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
WOENSDAG 20 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top