www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Nieuwe campagne voor behoud Beneluxtrein van start

07-01-2008 • Afgelopen vrijdag was SP-Kamerlid Arda Gerkens te gast in Roosendaal waar de aftrap werd gegeven voor een nieuwe actie voor behoud van de Beneluxtrein, de internationale treinverbinding tussen Amsterdam en Brussel. Gerkens: "De NS holt deze belangrijke verbinding steeds verder uit en wil de trein helemaal opheffen wanneer de HSL eindelijk gaat rijden. De reiziger heeft het recht op keuze tussen een betaalbare verbinding - die ook nog eens meer steden aandoet - en een duurdere HSL."

In de komende maand zal de SP in de steden waarlangs de Beneluxtrein rijdt - Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal - enquêtes afnemen om reizigers te vragen wat zij vinden van het mogelijk wegvallen van de Beneluxtrein en hoeveel zij eventueel bereid zijn meer te betalen voor de HSL.

"We willen van de reiziger weten bij welke prijs hij nog bereid is straks de hogesnelheidslijn te nemen. Wij hebben namelijk de stellige indruk dat dat kaartje zo duur wordt, dat veel mensen liever gebruik blijven maken van de Beneluxtrein", stelt Kamerlid Arda Gerkens.

Op dit moment is nog niet bekend wat een kaartje voor de hogesnelheidslijn die eind dit jaar van Amsterdam, via Breda naar Brussel zal gaan rijden, gaat kosten. De tarieven worden pas drie maanden voor het in gebruik nemen van de HSL bekendgemaakt.

De SP voerde al eerder actie voor het behoud van de Beneluxtrein en kreeg toen reeds steun van alle gemeentebesturen langs het tracé.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

VANDAAG
IN DE MEDIA
GISTEREN
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA
ZATERDAG 16 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
Studio SP
top