www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

SP maakt einde aan megasalarissen in omroepland

20-12-2007 • De topsalarissen van presentatoren en deejays bij de publieke omroep worden onder de Balkenende-norm gebracht. Daartoe is vandaag een motie van SP-Kamerlid Jasper van Dijk aangenomen.

Minister Plasterk van Media wilde alleen de salarissen van de omroepbestuurders aftoppen. Vanwege ‘marktoverwegingen’ weigerde hij om deejays en presentatoren onder de Balkenende-norm te brengen. Van Dijk vond dat Plasterk daarmee half werk leverde: “Het parlement is het eens dat we een eind moeten maken aan de verspilling van belastinggeld. Plasterk is hiermee weer op het rechte pad gezet.”

Minister Ter Horst maakte vandaag bekend welke salarissen in de publieke sector hoger zijn dan die van Balkenende. De omroepen zijn daarbij prominent aanwezig. Uitschieters zijn de mediadirecteur van de TROS (412.000 euro), een presentator van de AVRO (360.000 euro) en een presentator van de VARA (333.000 euro). Van Dijk: “Ons belastinggeld is niet bedoeld om mensen stinkend rijk te maken. Er is genoeg talent dat dit werk voor een redelijk salaris wil doen.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

GISTEREN
COLUMN
IN DE MEDIA
DONDERDAG 21 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
WOENSDAG 20 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top