www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

SP en GroenLinks organiseren aanvullende hoorzitting over Afghanistan

04-12-2007 • SP en GroenLinks organiseren op donderdag 6 december, in samenwerking met het comité Troepen Terug uit Afghanistan, een hoorzitting over Uruzgan. Deze hoorzitting wordt georganiseerd ter aanvulling op de grote officiële hoorzitting van de Vaste Kamercommissies voor Defensie en Buitenlandse Zaken, die voor 7 december 2007 is gepland. Daar komen geen critici van verlenging van de Nederlandse missie aan het woord.

Bij de hoorzitting van SP en GroenLinks zullen prominente deskundigen inzicht geven in hun kennis en opvatting over de situatie in Afghanistan. Ook geven zij hun visie op de beslissing van de Nederlandse regering om de missie in Uruzgan te verlengen.

Harry van Bommel: “De meerderheid van de bevolking is tegen verlenging van de missie en de steun onder de bevolking in Uruzgan neemt af. Helaas wil een meerderheid in de Kamer alleen ellenlang praten met voorstanders. Wij vinden het nodig ook kritische geesten aan het woord te laten.”

Bij een eerdere officiële hoorzitting in januari 2006 kwamen vrijwel uitsluitend voorstanders van de missie aan het woord. Om de Kamerleden beter in staat te stellen een evenwichtig oordeel te vellen organiseren de fracties van de SP en Groenlinks i.s.m. het comité Troepen Terug uit Afghanistan een aanvullende hoorzitting met deskundigen die kritisch zijn over verlenging van de missie.

De volgende sprekers komen aan het woord: oud-minister van Defensie Jan Pronk, directeur van IKV Pax Christi Jan Gruiters, journalist Arnold Karskens, directeur ontwikkelingsorganisatie Healthnet Willem van der Put, en coördinator Samenwerking Nederland–Afghanistan Khalil Wedat.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top