www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Karabulut in actie met schoonmakers (video)

29-11-2007 • SP-Kamerlid Sadet Karabulut voerde woensdag samen met schoonmakers en de FNV actie voor een betere CAO. Op Schiphol werden flyers aan bezoekers en bedrijven uitgedeeld om duidelijk te maken dat schoonmakers meer waardering en respect verdienen.

Volgens de schoonmaakorganisaties kunnen zij hun schoonmakers geen beter uurloon betalen vanwege de hevige onderlinge concurrentie. Zij verschuilen zich daarom achter hun opdrachtgevers, zoals Schiphol Group. Schiphol Group is één van de grootste afnemers van schoonmaakdiensten in Nederland. Zij bepalen dan ook voor een belangrijk deel de omstandigheden van alle 150.000 schoonmakers in Nederland. Dit heeft geleid tot lage lonen, hoge werkdruk, intimidatie en weinig respect, aldus de FNV. De schoonmakers hebben daarom Schiphol Group gevraagd hun eisen te steunen, de organisatie wilde deze steun niet geven. De actievoerders zijn daarom de gevestigde bedrijven en klanten van Schiphol Group gaan informeren.

Een video van de actie is hieronder te bekijken.


De SP heeft de acties van de schoonmakers de afgelopen weken op verschillende manier gesteund. Zo sprak Jan Marijnissen een video-boodschap in voor de manifestatie van schoonmakers waar Kamerleden Sadet Karabulut en Paul Ulenbelt ook bij aanwezig waren.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

GISTEREN
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA
ZATERDAG 16 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
top