www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Aanpak topsalarissen Publieke Omroep in zicht

26-11-2007 • Omroepbestuurders moeten voldoen aan de Balkenendenorm. Ook worden alle salarissen van Hilversumse presentatoren en deejays nog dit jaar openbaar gemaakt. Dat heeft minister Plasterk bij de Mediabegroting toegezegd aan SP-Kamerlid Jasper van Dijk.

Hiermee komt de minister voor een deel tegemoet aan een eerder aangenomen motie van de SP. Plasterk weigert vooralsnog om ook presentatoren en deejays onder de Balkenendenorm te brengen. Hij zei dat hij dat ‘als mens wel zou willen’, maar als minister zag hij praktische bezwaren. Van Dijk heeft een motie ingediend om Plasterk alsnog ‘als minister’ te helpen.

Bij de Mediabegroting was de SP kritisch over het ledenvoorstel van Plasterk. Via de invoering van een ‘glijdende schaal’ zouden omroepen voor ieder lid extra geld krijgen. Dat leidt tot een zinloze ledenjacht met kostbare ledencampagnes. Van Dijk vroeg Plasterk om een alternatief te maken. Vrijwel alle partijen sloten zich daarbij aan.

Van Dijk maakt zich ook zorgen over de steun voor en diversiteit van regionale en lokale media. Hij wil meer budget voor regionale en lokale zenders. “Sommige gemeentes hebben geen enkele onafhankelijke pers meer voor de lokale politiek. De overheid is verantwoordelijk voor een divers media-aanbod, dus ook lokaal en regionaal.” Het Kamerlid vraagt de minister te onderzoeken hoe lokale initiatieven ondersteund kunnen worden.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

GISTEREN
IN DE MEDIA
WOENSDAG 20 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA
top