www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Initiatiefwet moet definitief einde maken aan drukjacht

08-11-2007 • Tweede Kamerlid Krista van Velzen heeft vandaag namens de SP een initiatiefwet ingediend om de dieronvriendelijke en ineffectieve drukjacht voor eens en voor altijd te verbieden.

Van Velzen ziet zichzelf hiertoe genoodzaakt omdat minister Verburg (Landbouw, CDA) weigert een PvdA-motie uit te voeren om de drukjacht op zwijnen in de Veluwe niet toe te staan. Omdat de PvdA op gênante wijze draait en buigt voor de minister, komt Verburg hiermee weg. Een initiatiefwet kan de minister echter niet negeren. Vooralsnog heeft de PvdA toegezegd dit initiatief van de SP te steunen, maar de vraag natuurlijk of dit standpunt wél overeind blijft.

Dat de minister de uitspraak van de Kamer negeert en daarmee de volksvertegenwoordiging schoffeert, vindt de PvdA vervelend maar niet ernstig genoeg om consequenties aan te verbinden. “Daarmee is een precedent geschapen,” stelt Van Velzen. “Zonder argumenten wordt de motie gewoon niet uitgevoerd, de gekozen volksvertegenwoordiging wordt ondergeschikt gemaakt aan een benoemde en door niemand gekozen bewindspersoon. Een minister die zich boven de Kamer verheven voelt, hoort in het kabinet niet thuis.” Een motie van afkeuring van de SP zal door het buigen van de PvdA geen meerderheid krijgen.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

VANDAAG
OPINIE
IN DE MEDIA
ZATERDAG 23 AUGUSTUS
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top