www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Roemer: Staatssecretaris heeft nog steeds geen grip op taxichaos

01-11-2007 • Staatssecretaris Huizinga (Verkeer, ChristenUnie) kon vandaag tijdens een spoedoverleg geen duidelijkheid geven over het uitstel van de nieuwe taxitarieven. SP-Kamerlid Roemer: “Het lijkt erop alsof de staatssecretaris de regie volkomen kwijt is en dat is een zeer ernstige zaak." Roemer riep de staatssecretaris op de komende tijd haar leiderschap te tonen: ‘Het baart me zorgen en u weet hoe het gaat met honkbal: drie slag is uit.’

Afgelopen dinsdag stelde de staatssecretaris, enkele minuten voor aanvang van een door de SP aangevraagd spoeddebat, voor om de invoering van de nieuwe taxitarieven uit te stellen. Deze tarieven zouden op 1 november ingaan, maar na problemen met de meters in de taxi’s besloot de staatssecretaris dit uit te stellen tot 1 februari.

Roemer stelde dat de regie bij deze staatssecretaris compleet ontbreekt. Ze is tot nu toe niet in staat gebleken haar portefeuille onder controle te krijgen. De staatssecretaris legde de schuld vooral bij de producenten van de taximeters.

Vanwege alle onduidelijkheden besloot de Kamer de staatssecretaris de kans te geven alles per brief verder uit te leggen. De vaste commissie Verkeer zal spoedig weer bij elkaar te komen om een oordeel te vellen.

“Na de chaos in het regionaal openbaar vervoer, is er nu de chaos in de taxitarieven en vandaag blijkt ook nog dat de OV-Chipkaart tegen steeds grotere problemen aanloopt. De komende tijd heeft de staatssecretaris de kans om haar leiderschap te tonen, maar het houdt een keer op," aldus Roemer, die verder stelde dat de staatssecretaris uiterlijk op 1 februari met echte oplossingen moet komen, zodat gemeenten de kans krijgen de taxichaos aan te pakken.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top