www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Advies VROM-raad legt vinger op zere plek

17-10-2007 • De SP is blij met het advies “Tijd voor keuzes” van de VROM-raad. Het advies moet voor het kabinet een signaal zijn om snel de problemen op de woningmarkt aan te pakken, te beginnen met het afschaffen van de subsidiering van villabewoners.

Paulus JansenKamerlid Paulus Jansen: “Het advies legt de vinger precies op de zere plek. Terwijl het kabinet voor zichzelf een verbod heeft ingesteld om ook maar te spreken over de hypotheekrenteaftrek en het huurbeleid op de langere termijn, schreeuwt haar adviesorgaan nu om drastische maatregelen. Een urgenter signaal kan het kabinet volgens mij niet krijgen.”

De SP is positief over de door de VROM-raad gewenste gelijke behandeling van huurders en kopers. Jansen: “Op dit moment wordt de koopsector gesubsidieerd met ongeveer 12 miljard euro en de huursector met 1,8 miljard. De subsidiering van de koopsector is compleet doorgeslagen. Een woontoeslag voor kopers en huurders op basis van solidariteit is dan een goede oplossing.” Daarnaast vindt Jansen het zeer verstandig om de voorgestelde wijzigingen geleidelijk in te voeren. Dat de VROM-raad voorstelt om de woontoeslag per regio te laten verschillen omdat de hoogte van de huizenprijzen ook ver uiteen ligt, is een interessant discussiepunt.

De SP wil dat het kabinet voor de behandeling van de begroting van Wonen, Wijken en Integratie komt met een reactie op het advies, zodat dit kan worden meegenomen in de begrotingsbehandeling.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

GISTEREN
IN DE MEDIA
WOENSDAG 20 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA
top