www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Geen gedwongen ontslagen en klantenstops in de thuiszorg

17-07-2007 • Duizenden thuiszorgmedewerkers raken hun baan kwijt als gevolg van de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Actiz en eigen onderzoek van de SP. SP-Kamerlid Agnes Kant verwacht nog deze week een reactie van staatssecretaris Bussemaker op haar vragen. 'De staatssecretaris zal dan met concrete maatregelen en oplossingen moeten komen om gedwongen ontslagen en klantenstops tegen te gaan, anders roep ik de Kamer terug van reces voor een spoeddebat', aldus Kant.

Bij het SP-meldpunt over de gevolgen van de WMO kwamen de afgelopen tijd meerdere meldingen binnen van ontslagen in de thuiszorg. Zorginstellingen lijden verlies op de huishoudelijke zorg. Na de invoering van de WMO vindt er een verschuiving plaats van professionele, gekwalificeerde hulp, naar goedkopere schoonmaakhulp. Bij zorginstelling Vierstroom werden vorige week ruim duizend mensen ontslagen, bij andere instellingen dreigt hetzelfde te gebeuren. Thuiszorgorganisatie Evean vreest voor drie- tot vierduizend banen. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van de zorg. Al eerder waarschuwde de SP voor gedwongen ontslagen, maar staatssecretaris Bussemaker heeft dit tot nu toe altijd ontkend.

Agnes Kant heeft vorige week op basis van de eigen rondgang al vragen gesteld over de ontslagen in de thuiszorg en de eventuele klantenstops die daaruit volgen. Het Kamerlid wil voor vrijdag een reactie van staatssecretaris Bussemaker op deze vragen. Als daar geen concrete maatregelen en oplossingen uit blijken, zal ze de Kamer terug roepen van reces voor een spoeddebat.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

VANDAAG
IN DE MEDIA
GISTEREN
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA
top