www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Donner moet keuringseisen WAO aanpassen en slachtoffers compenseren

03-03-2007 • SP-Kamerlid Paul Ulenbelt vraagt minister Donner (Sociale Zaken) om zo snel mogelijk het inkomensverlies van arbeidsongeschikten te compenseren die het gevolg is van een foute bepaling in het Schattingsbesluit. Meer dan 30.000 WAO-ers hebben na herkeuring ten onrechte een lagere uitkering gekregen of zijn hun uitkering kwijtgeraakt. Een belangrijke bepaling in het omstreden Schattingsbesluit 2004 is door de Centrale Raad van Beroep in strijd met de wet verklaard.

Het gaat er om dat door uitkeringsinstantie UWV niet met het feitelijke inkomen wordt gerekend, maar met het inkomen dat in 38 uur per week werd verdiend. De SP verzette zich al langer tegen deze rekenmethode, die theoretisch is en niets met de praktijk van doen heeft. “Donner moet onmiddellijk de illegaal verklaarde keuringseisen van voormalig minister De Geus aanpassen,” zegt Ulenbelt. “Mensen die vóór hun arbeidsongeschiktheid meer dan 38 uur werkten zijn ernstig gedupeerd. Velen moesten hun huis verkopen en zijn in de bijstand beland. Dit kabinet moet de schade die de Geus heeft aangericht volledig compenseren.”

Veel rechtbanken hadden al geoordeeld dat het Schattingsbesluit in strijd met de wet was. Het hoogste rechtscollege heeft dat nu bevestigd.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

GISTEREN
IN DE MEDIA
WOENSDAG 20 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA
top