www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Geen parlementair onderzoek naar Irak, PvdA-fractie stemt tegen

02-03-2007 • SP-leider Jan Marijnissen heeft in het debat over de regeringsverklaring een hoofdelijke stemming aangevraagd voor een parlementair onderzoek naar Irak. De motie werd verworpen met 38 stemmen voor en 107 stemmen tegen. De PvdA-fractie die in voorgaande jaren veelvuldig en dringend heeft gepleit voor dit onderzoek stemde tegen.

Jan MarijnissenMarijnissen: “De PvdA was lang voor een onderzoek maar de fractie heeft zich de mond laten snoeren. PvdA-fractievoorzitter Tichelaar gaf in het debat aan dat ze dit punt aan de onderhandelingstafel hadden verloren, maar parlementaire waarheidsvinding is wel iets anders dan een uitruil van hypotheekrenteaftrek tegen huurliberalisering. De hoofdelijke stemming laat zien dat dat de PvdA zichzelf een strakke fractie-discipline heeft aangemeten. Dat belooft wat voor de komende jaren.”

Volgens de SP-leider is een onderzoek naar de politieke steun voor de inval in Irak een morele kwestie: “Nederland heeft het recht om te weten hoe het zit. Dit heeft te maken met waarheidsvinding. En het zoeken naar de waarheid is iets wat het parlement moet doen. Het is immers de hoofdtaak van de Kamer om de regering te controleren." Ter ondersteuning van het verzoek heeft de SP donderdag een boekje uitgegeven over de kwestie Irak ter onderbouwing van het verzoek om een parlementair onderzoek getiteld ‘Onverantwoord goedgelovig of welbewust misleidend?’

Het boekje kost 2,30 (exclusief portokosten) en is via de SP-winkel te bestellen.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

VANDAAG
COLUMN
IN DE MEDIA
GISTEREN
IN DE MEDIA
WOENSDAG 20 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top