www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Marktwerking sloopt openbaar vervoer

15-11-2006 • De vervoerbedrijven uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht staakten vandaag tegen de marktwerking in het openbaar vervoer. SP-Kamerlid Agnes Kant wees de stakers erop dat de SP dolgraag in een nieuw kabinet de aanbestedingen van het openbaar vervoer wil beëindigen. Ook riep zij de PvdA op dezelfde keuze te maken en afstand te nemen van de Wet Personenvervoer 2000 die destijds PvdA-minister Netelenbos bedacht om concurrentie mogelijk te maken.

Demonstratie

De SP steunde vandaag de stakers en deelde pamfletten en SoeP uit. Kant: “De marktwerking in het openbaar vervoer heeft geleid tot grote onzekerheid bij werknemers en ook de reizigers zijn er allesbehalve beter van geworden. Onlangs besloot de regering desondanks ook de OV-markten in de grote steden open te gooien. Als de SP het voor het zeggen krijgt gaat deze hele wet de prullenbak in.”

Agnes Kant

In 2000 hebben CDA, PvdA, VVD en D66 besloten om over te gaan tot marktwerking bij het OV. Deze wet leidt tot afbraak van het openbaar vervoer. De afgelopen jaren zijn er bij de aanbestedingen keer op keer fouten gemaakt. De recente onrust in Brabant is dan ook geen toeval. Bij aanbestedingen ontstaat er onduidelijkheid voor personeel en reiziger over de toekomst van het OV. De SP wil zo snel mogelijk deze onzalige marktwerking terugdraaien. Daarom steunt de SP de stakers.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top