www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Steun voor Stork-personeel: Stop het sprinkhaankapitalisme!

13-10-2006 • De plannen van ‘durfinvesteerders’ Centaurus en Paulson om het bedrijf Stork in drieën te delen moeten van tafel. Dat was de boodschap van de honderden werknemers van het bedrijf die gisteren actie voerden tegen de voornemens van de sprinkhaankapitalisten die de onderneming willen splitsen. De SP kwam de actievoerders een hart onder de riem steken.

Stork-personeel in actieHet is niet het belang van het personeel, het bedrijf en Nederland als de divisies voedsel en technische dienstverlening worden verpatst. Terecht weigeren leiding, vakbonden, ondernemingsraden en personeel mee te werken. Maar ook de overheid moet helpen in de strijd tegen onverantwoord gedrag van strip- en sloopkapitalisten. Deze aandeelhouders hebben alleen eurotekens in hun ogen en zijn blind voor gevolgen voor werknemers en werkgelegenheid op termijn.

Een groep SP’ers kwam donderdag naar de aandeelhoudersvergadering, waar het personeel de aandeelhouders opriep om niet mee te werken aan de pogingen van de investeringsmaatschappijen om Stork te splitsen in verschillende bedrijven waarvan er dan twee verkocht zouden moeten worden. De steun van de SP werd door de werknemers zeer op prijs gesteld.

Minister Wijn heeft zich kritisch uitgelaten over de strip- en sloopkapitalisten, maar moet niet op zijn handen blijven zitten. Hij moet ze uit de mouwen steken, zo stond op de SP-flyer te lezen. SP-Kamerlid Ewout Irrgang eist actieve bemoeienis van de regering omdat hier hoogwaardige werkgelegenheid op het spel staat.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top