www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Gerkens wil einde aan concurrentievervalsing MKB door groothandel

04-05-2006 • SP Tweede-Kamerlid Arda Gerkens heeft ministers Brinkhorst (Economische Zaken) en Remkes (Binnenlandse Zaken) en staatssecretaris Wijn (Financiën) gevraagd of zij gehoor zullen geven aan de oproep van het MKB en het Vakcentrum om een einde te maken aan concurrentievervalsing door zelfbedieningsgroothandels.

Arda GerkensUit een gisteren verschenen persbericht van het MKB blijkt dat het midden- en kleinbedrijf jaarlijks miljoenen euro’s verliest doordat zelfbedieningsgroothandels - tegen de regels in - in grote mate verkopen aan consumenten. Daar komt bij dat deze groothandels vaak gevestigd zijn op goedkope locaties waar echte detailhandel niet is toegestaan. Gerkens steunt daarom de oproep voor hernieuwd toezicht en vraagt de betrokken bewindslieden hetzelfde te doen.

Gerkens: ”De concurrentievervalsing is op te lossen door de belastingdienst jaarlijks een a-selecte steekproef van de kassabonnen van de groothandels te laten houden. Ook moeten lokale overheden worden aangespoord om het toezicht op de activiteiten en de vestiging van de groothandels een hogere prioriteit te geven. Dit zijn oplossingen waar de bewindslieden hun medewerking niet aan kunnen weigeren.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
Studio SP
top