www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Van Bommel wil voldoende bescherming voor Nederlandse militairen in Uruzgan

08-02-2006 • Ondanks de beloften van de commandant der strijdkrachten Dick Berlijn dat de militairen in Afghanistan maximale veiligheid krijgen, zullen zij niet over gepantserde huisvesting beschikken. Defensie zal gepantserde cabines op basis in Uruzgan gebruiken voor het commandocentrum, de eetzaal en de operatiezaal in de ziekenboeg, maar niet voor de slaapvertrekken van de Nederlandse militairen.

Harry van BommelDe oplossing van Defensie bestaat uit het tegen elkaar plaatsen van de prefab slaapcabines. De daken zullen met staalplaten worden versterkt en omringd met stenen muurtjes die granaatscherven moet afweren. Harry van Bommel: “Een dergelijke bescherming is niet voldoende tegen inkomende granaten. Dat is geen vreemde gedachte want in Irak sloeg een dergelijke granaat door het dak naar binnen. Gelukkig was het een blindganger en gebeurde er geen ongelukken.”

“De regering moet zich tot het uiterste inspannen voor de veiligheid van de militairen. Daar lijkt het nu niet op. Ik heb daarom de minister in Kamervragen om opheldering gevraagd.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top