www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Na EU-grondwet ook debat ten grave gedragen

12-10-2005 • Het kabinet heeft vandaag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de nationale Europa-discussie nu definitief van de baan is. Harry van Bommel betreurt het dat de grootste voorstanders van de EU-grondwet het debat over Europa ten grave hebben gedragen.

De massale afwijzing van de Europese grondwet door de bevolking van Frankrijk en Nederland was een duidelijk signaal dat het in Europa echt anders moet. Een dag na het referendum in Nederland is een motie aangenomen van de SP, waarin gepleit werd voor een nationaal debat over de toekomst van Nederland in Europa. Alle burgers zouden kunnen deelnemen en er zouden geen inhoudelijke beperkingen zijn. Maar de voorstanders van de EU-grondwet (de regering, VVD, CDA en PvdA) zien er geen heil in om de bevolking aan het woord te laten over de toekomst van Nederland in de EU.

Van Bommel in gesprek over Europa op de Amsterdamse Dappermarkt

Van Bommel: “Wij betreuren het dat het Europa-debat op deze manier een zachte dood sterft. Maar dat weerhoudt ons er niet van om de discussie zelf te gaan voeren. Zowel binnen het parlement als op straat, in de wijk en op de markt zal de SP met de mensen in gesprek blijven over de toekomst van Nederland in Europa.â€

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

VANDAAG
OPINIE
ZATERDAG 23 AUGUSTUS
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top