www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

EU exporteert verboden asbest naar Oekraïne

22-09-2005 • De Europese Unie exporteert nog steeds het hier verboden asbest naar Oekraïne. Onder andere Polen en Hongarije verkopen hun oude voorraden met asbest aan dit land. Deze onthulling werd gedaan door de heer Dmytro Skrylnikov van de Oekraïnse Association of Environmental Law, een van de sprekers op de Asbestconferentie van de SP in Brussel.

SP-europarlementariërs Erik Meijer en Kartika Liotard zijn hoogst verontwaardigd: "De productie en handel in asbest is wettelijk verboden in de EU, na jarenlange strijd en na honderdduizenden slachtoffers. Het is ongelooflijk hypocriet dat EU-lidstaten nu asbesthoudend materiaal verkopen aan een aangrenzend land, terwijl het gebruik ervan hier is verboden. We eisen dat de Europese Commissie deze praktijk onmiddellijk stopzet." Meijer en Liotard stelden daartoe vandaag onmiddellijk vragen aan de Europese Commissie.

De asbestconferentie in het Europees Parlement, die vanochtend begon met ongeveer honderd gedelegeerden uit 25 landen, eindigt vrijdag 23 september om 15.00 uur.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top