www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

De Wit: Hef het UWV op

24-08-2005 • “Het UWV moet worden opgeheven en de taken van de instantie direct onder verantwoordelijkheid van de minister worden gebracht,” stelt SP-Kamerlid Jan de Wit in reactie op de nieuwe crisis in de top van het UWV. “Het is van de zotte dat minister de Geus van Sociale Zaken in een persoonlijke brief om opheldering moet vragen omdat de top rollebollend over straat gaat.”

Jan de Wit“De minister is de baas, moet toezicht houden en moet zijn verantwoordelijkheid nemen,” aldus De Wit. “Er moet niet alleen een onafhankelijk onderzoek komen naar de beschuldigingen van malversaties, geldverspilling, witwaspraktijken en vriendjespolitiek. Er moet een fundamentele bezem door het UWV.”

Het lijkt er op dat er niet alleen fouten met huisvesting en inrichting van het hoofdkantoor zijn gemaakt, maar dat er veel meer aan de hand is. “Het UWV lijkt zo rot als een mispel. Zo’n wrak kun je beter slopen en vervangen door iets nieuws.”

Veel mensen hebben te lijden onder de maatregelen die het UWV moet nemen van deze regering. Het is niet uit te leggen dat mensen hun uitkering moeten verliezen en de helft van de UWV-werknemers de laan uit wordt gestuurd, en tegelijkertijd bij het UWV met geld wordt gesmeten voor exorbitante huisvesting en dure externe adviseurs en de top rollebollend over straat gaat.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top