www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Fel protest huurders tegen plannen Dekker

03-03-2005 • Honderden huurders, waaronder veel SP’ers, hebben vandaag voor de deur van de Tweede Kamer geprotesteerd tegen het huurbeleid van het kabinet. VVD-Minister Dekker van Volkshuisvesting wil honderdduizenden huurwoningen liberaliseren. Dat betekent dat voor deze woningen de huurbescherming grotendeels vervalt en de eigenaar een veel grotere huurverhoging kan opleggen dan tot nu toe was toegestaan. Jan Marijnissen sprak de demonstranten toe: “Het is tijd voor ander beleid. Niet de huren verhogen, maar huizen bouwen!”

“De slechte situatie van nu is het logische gevolg van het beleid dat is ingezet in de jaren negentig, door CDA en PvdA,” zei de fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer. “Maar het kan nog gekker, met Dekker! In 1995 waarschuwde toenmalig SP-Kamerlid Remi Poppe dat de liberalisering ervoor zou zorgen dat de huurder verzuipt. En zie waar we nu staan.”“De SP komt op voor de mensen met de laagste inkomens, want die komen als eerste in de knel. Maar we zijn er ook voor de mensen met een modaal inkomen. Ook die hebben steeds meer moeite de eindjes aan elkaar te knopen, mede omdat zijn niet in aanmerking komen voor regelingen als huursubsidie.”

“De plannen van minister Dekker moeten van tafel! Het kabinet moet niet de huren verhogen, maar goede, betaalbare woningen bouwen. En ook veel woningcorporaties hebben zat geld om meer betaalbare woningen te bouwen voor gewone mensen.”

“Het is tijd voor ander beleid! En het is tijd voor een ander kabinet, voor een nieuwe coalitie!”


Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top