www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Wat doet kabinet voor gezin met bijstandsuitkering?

28-02-2005 • Volgens het NIBUD komen ouders met schoolgaande kinderen, die rond moeten komen van een bijstandsuitkering, dit jaar 55 euro per maand te kort. Jan de Wit wil de schrijnende financiële situatie van steeds meer gezinnen dinsdag aan de orde stellen tijdens het vragenuurtje.

Jan de WitDe Wit: “Gezinnen die moeten rondkomen van een bijstandsuitkering komen tekort, terwijl lidmaatschappen van verenigingen al zijn opgezegd, de krant en andere abonnementen al de deur uit zijn gedaan, verjaardagcadeautjes niet meer worden gegeven en de kinderen geen zakgeld meer krijgen. Mijn vraag is: wat gaat de regering hieraan doen? Hoe gaat het kabinet voorkomen dat deze mensen schulden gaan opbouwen of aangewezen raken op de voedselbank, of zodanig op voedsel gaan bezuinigen dat schade aan de gezondheid ontstaat?”

“Twee weken geleden was de regering er als de kippen bij om te reageren op een onderzoek waaruit bleek dat inkomens tussen 1500 en 3100 euro netto moesten bezuinigen om rond te komen. De dag na publicatie kondigde men dat zij er volgend jaar 100 tot 200 euro bij krijgen. Mijn vraag is nu: waar kunnen de mensen met de laagste inkomens nog dit jaar op rekenen? Het inkomens beleid voor minima faalt. Het kabinet heeft steeds gezegd de mensen met de laagste inkomens te ontzien. Wat gaan ze doen om de gezinnen met de laagste inkomens te ontzien?”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

VANDAAG
IN DE MEDIA
GISTEREN
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA
ZATERDAG 16 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
Studio SP
top