www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Vergeer vraagt opheldering over affaire-Welters

24-12-2004 • De SP wil volgende week tekst en uitleg van de staatssecretaris Van der Laan over de affaire-Welters op het ministerie van OCW. Uit een onderzoeksrapport van Twynstra Gudde blijkt dat het ministerie van OCW goedkeurde dat projectleider Welters, die namens staatssecretaris Van der Laan een reorganisatie van de blindenbibliotheken uitvoerde, minstens 95.000 euro doorsluisde naar zijn eigen bedrijf.

Consultant Leo Welters schakelde als projectleider van het ministerie zijn eigen bedrijf in om delen van het project uit te voeren. Welters gaf voor tenminste 95.000 euro opdrachten aan zijn eigen bedrijf, zo blijkt uit de Argos-uitzending van 21 mei 2004. Staatssecretaris Medy van der Laan zegde na deze uitzending een extern onderzoek toe. De Kamer wacht al geruime tijd op de uitkomst van dit onderzoek, dat vandaag is uitgelekt en in het VPRO programma Argos openbaar is gemaakt.

Fenna VergeerSP-Kamerlid Fenna Vergeer: “Uit delen van het rapport blijkt dat het ministerie niet alleen wist van de belangenverstrengeling, maar die ook goedkeurde. Daarnaast blijkt dat de hoogste ambtenaar Van der Steenhoven al in januari op de hoogte was, terwijl de staatssecretaris de Kamer meldde dat zij zelf in maart op de hoogte was gesteld. Van der Steenhoven heeft gevoelige informatie achtergehouden voor zijn staatssecretaris, of de staatssecretaris heeft de Kamer foutief ingelicht. Ik wil hier snel opheldering over en daarom heb ik haar met spoed om meer uitleg gevraagd.”

Vergeer: “Al eerder deze week stelde ik het aan de orde, omdat ik mij zorgen maakte over de gang van zaken en wilde voorkomen dat er straks een conceptversie zou bestaan, die de Kamer niet te zien zou krijgen, en een gecensureerde versie waarin het ministerie er beter van af komt. Blijkbaar bestond deze angst ook op het ministerie zelf, want nu is er een versie van het rapport uitgelekt waarin op iedere bladzijde staat dat het gaat om de definitieve versie. Die versie moet de Kamer ook krijgen en dan wordt het hoog tijd voor een stevig debat.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

GISTEREN
COLUMN
IN DE MEDIA
DONDERDAG 21 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
WOENSDAG 20 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top