www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Senaatsfractie SP wil overgangsregeling grijze kentekens

13-12-2004 • De Senaatsfractie van de SP stelt vandaag bij behandeling van het Belastingplan 2005 staatssecretaris Wijn van Financiën voor om alsnog te zoeken naar een fatsoenlijke overgangsregeling voor houders van grijze kentekens. Tienduizenden autobezitters zien de waarde van hun auto kelderen en hun motorrijtuigenbelasting meerdere malen over de kop gaan per 1 juli als er geen overgangsregeling komt. Zij hebben in de afgelopen weken volop actie gevoerd tegen deze in hun ogen onrechtvaardige ingreep.

Het afschaffen van de regeling gebeurt omdat de regering geld nodig heeft om de vennootschapsbelasting ongekend te verlagen. Daarmee hoopt het kabinet nieuwe bedrijven naar Nederland te lokken en hier gevestigde bedrijven te behouden. Volgens de SP-senaatsfractie is het zeer de vraag of die belastingverlaging, waarmee bijna twee miljard euro gemoeid is, wel zal werken. Verder leidt deze verlaging tot een race naar de bodem van de belastingheffing voor bedrijven in de Europese Unie.

De SP-fractie betreurt het verder dat het Belastingplan niet zorgt dat de koopkracht van de mensen die het minste hebben beschermd wordt in 2005 en wél de hypotheekrenteaftrek voor de allerhoogste inkomens intact laat. De fractie wil volstrekte zekerheid van de staatssecretaris dat hij zijn eerdere toezegging waarmaakt dat gehandicapten in ieder geval het recht op een grijs kenteken behouden. Volgens de Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad lijkt het erop dat eerdere toezeggingen niet nagekomen worden.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

VANDAAG
IN DE MEDIA
GISTEREN
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top