www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Iraakse delegatie in Nederland op uitnodiging SP

16-10-2004 • Vanmorgen is op Schiphol een vijfkoppige delegatie uit Irak aangekomen die in Nederland kennis gaat vergaren over de vele aspecten van het democratiseringsproces. Irak kiest volgend jaar januari voor het eerst na tientallen jaren dictatuur, een parlement dat leiding moet gaan geven aan de wederopbouw van het verscheurde land. De delegatie waarin politiek, universiteit, jongeren, journalistiek en wederopbouw vertegenwoordigd, is in Nederland op uitnodiging van de SP.

In de komende week worden de Tweede en Eerste Kamer bezocht plus enkele gemeenten. Daarnaast worden gesprekken gevoerd met onder andere FNV-Bondgenoten en vrouwen- en jongerenorganisaties. In het programma is veel ruimte gereserveerd voor overleg met deskundigen op allerlei gebied, die kennis en kunde aan te bieden hebben aan de delegatie uit Irak..

Delegatieleider Mohammed Jassim Mohammed sprak vanmiddag tijdens een onderhoud met SP-senator Tiny Kox de verwachting uit dat het een uiterst drukke maar evenzo leerzame en nuttige week voor zijn gezelschap zal worden. Kox, die in april van dit jaar een SP-delegatie naar Irak leidde, zei te hopen dat het bezoek een werkzame bijdrage zal leveren aan het spannende en vaak uiterst moeizame democratiseringproces dat Irak momenteel doormaakt.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

VANDAAG
OPINIE
IN DE MEDIA
ZATERDAG 23 AUGUSTUS
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top