www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Schultz moet zorg dragen voor snelle geluidsisolatie rond Schiphol na grove fouten

31-07-2004 • Staatssecretaris Schultz en haar voorganger hebben grove fouten gemaakt, waardoor ze verantwoordelijk zijn voor de kostenstijgingen van de geluidsisolatie rondom Schiphol. SP-Kamerlid Agnes Kant: “Het is een regelrechte blamage, en de staatssecretaris zal uiteraard verantwoording moeten afleggen in de Kamer. Daarnaast moet zij er zorg voor dragen dat de isolatie ook daadwerkelijk plaats gaat vinden.”

De SP vindt het onacceptabel dat het geluidsisolatieproject nu al maanden stil ligt. Kant: “In september zal Schultz de Kamer heel wat uit te leggen hebben. Het belangrijkste is echter dat de mensen in de regio Schiphol nu snel de beloofde isolatie krijgen. Schultz zal daarbij de luchtvaartsector moeten dwingen om hieraan mee te betalen.’

De luchtvaartsector is door de grote kostenstijgingen van het geluidsisolatieproject niet meer bereid voor al deze kosten op te draaien. Hierdoor is het project stilgevallen. Een groot aantal omwoners van Schiphol is hier de dupe van. Agnes Kant: “Schiphol schijnt veel rechten te hebben, en hoeft kennelijk haar plichten niet na te komen. De luchtvaartsector kan kennelijk niet maatschappelijk verantwoord ondernemen. De overheid heeft gelukkig genoeg handvatten om de luchtvaartsector indirect voor deze kosten op te laten draaien.”

Onder verantwoordelijkheid van Schultz dient het geluidsisolatieproject nu een doorstart te maken. De kosten hiervan kan zij op de luchtvaartsector verhalen. De miljarden aan directe of indirecte subsidies voor Schiphol kunnen hiervoor gebruikt worden. Mogelijke bekostigingsmaatregelen zijn onder andere de invoering van belasting op vliegtickets en heffingen zetten op vrachtvluchten.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top