www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Peijs past ‘wand des doods’ langs HSL-traject aan

29-06-2004 • Minister Peijs zal doorzichtige geluidsschermen langs het HSL-traject van strepen voorzien, zodat niet langer duizenden vogels zich te pletter vliegen. Dit is een klinkende overwinning voor de SP, de West-Brabantse Vogelwerkgroep en de schoolkinderen die kort geleden gezamenlijk actie voerden tegen de vogelmoord. SP-Kamerlid Krista van Velzen reageert verheugd: “Eindelijk doet de minister wat, beter laat dan nooit!”

Door nalatigheid van Rijkswaterstaat vormde de doorzichtige schermen een ware ‘wand des doods’ voor vogels. De West-Brabantse Vogelwerkgroep schat dat er in een half jaar tijd ruim vijfduizend slachtoffers zijn gevallen, waaronder enkele vogelsoorten die voorkomen op de rode lijst van beschermde dieren, zoals de groene specht en de ijsvogel.

Het probleem was al in december 2002 duidelijk. In een geheimgehouden rapport schrijft Rijkswaterstaat dat er verticale strepen in de glaswanden gegritstraald dienden te worden. Maar de kosten zouden maar liefst 11 tot 18 miljoen euro bedragen. Nu, ruim anderhalf jaar later en na verschillende Kamervragen van de SP-fractie, is de minister toch gezwicht voor de druk vanuit het land en vanuit de Kamer.

Van Velzen: “Deze minister heeft begrepen dat dieren niet een sluitpost mogen zijn. Nu haar collega’s nog…”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

VANDAAG
OPINIE
IN DE MEDIA
ZATERDAG 23 AUGUSTUS
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top