www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Toekomst internationaal treinvervoer onzeker

08-06-2004 • De sluiting van de loketten voor internationale treinkaartjes lijkt de opmaat te zijn tot het verdwijnen van NS Internationaal. Dit dreigende scenario heeft al geleid tot massaal verzet van NS-personeel en internationale treinreizigers. In antwoord op vragen van Kamerlid Arda Gerkens reageerde staatssecretaris Schultz afwachtend en gaf ze aan zich hier niet verantwoordelijk voor te voelen.

De directie van de NS is op zoek naar een oplossing voor de financiële problemen bij NS Internationaal. Daartoe overweegt zij de kosten te verlagen door alle balies van NS Internationaal te sluiten. Een onderzoek van Berenschot wees uit dat sluiting van de loketten op termijn zal leiden tot het geheel verdwijnen van NS Internationaal. Zelfs dit onderzoek leidt niet tot ingrijpen van de staatssecretaris.

Personeel van NS Internationaal had 25.000 handtekeningen opgehaald van treinreizigers die de internationale loketten willen behouden. NS-directeur Veenman nam gisteren deze handtekeningen in ontvangst maar zei niets toe. Gerkens: “Kennelijk willen zowel de NS als de overheid niet opkomen voor de internationale treinreiziger. De NS wil nu bij de aanschaf van 3 dagkaarten een gratis vliegtickets verstrekken. NS en Schultz zien de reiziger kennelijk liever vliegen.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top