www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Binnen de FNV worden de messen geslepen

17-05-2004 • Vandaag is er in de Rotterdamse haven, bij Corus (de oude Hoogovens) in IJmuiden en op verschillende bouwplaatsen ’n pamflet verspreid door het nieuw opgerichte comité ‘Maat is vol’. Ook is er vanaf vandaag ’n website in de lucht: www.maatisvol.nl.

Het comité wil dat de FNV stopt met ‘polderen’ en gewoon weer een strijdbare bond wordt die aan de weg timmert en zich niet in het defensief laat dringen door kabinet en werkgevers.

De initiatiefnemers vinden dat er bij het Najaarsakkoord vorig jaar fouten zijn gemaakt door de bondsleiding. De bonden hebben te veel ingeleverd en te weinig binnengehaald, zo is de opvatting van de initiatiefnemers van ‘Maat is vol’.

Nu de onderhandelingen in het kader van het voorjaarsoverleg in ’n beslissende fase komen, en men de indruk heeft dat de bondsleiding wel weer eens zou kunnen instemmen met een slecht akkoord, heeft men nu dit initiatief genomen.

De komende maanden zal worden gewerkt aan een verdere uitbouw in alle sectoren. Wie belangstelling heeft kan zich aanmelden via www.maatisvol.nl.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
Studio SP
top