www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Plannen Israël aanval op Iran gevaar vrede in hele wereld

13-10-2003 • “De plannen van de Israëlische regering om preventief een zestal atoominstallaties in Iran aan te vallen zijn een ernstig gevaar voor de vrede in het Midden-Oosten en zelfs in de rest van de wereld.”

Dat zegt Tweede-Kamerlid Harry van Bommel naar aanleiding van onthullingen in de Duitse pers dat Israël een speciaal onderdeel van de F-16 luchtvloot heeft opgedragen Iran aan te vallen, op het moment dat zij dat nodig acht. Een dergelijk moment kan snel naderen nu de VN en het Internationaal Bureau voor Atoomenergie Iran onder druk zetten inzage te krijgen in de stand van de ontwikkeling van haar atoompolitiek.

“Deze berichten worden nog ernstiger nu Amerikaanse kranten onthullen dat de VS helpt bij het opzetten van atoomwapencapaciteit van de Israëlische onderzeedienst. Dit is in flagrante tegenspraak met het non-proliferatiebeleid waar president Bush de mond zo van vol heeft,” aldus Van Bommel. “Deze wapenwedloop belemmert de pogingen van de VN en de IAEA om door middel van onderhandelingen een vreedzame oplossing dichterbij te brengen.”

Harry van Bommel heeft minister Jaap de Hoop Scheffer om opheldering gevraagd.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top