www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Belangen omwonenden Schiphol met voeten getreden

21-08-2003 • De SP roept staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat op om beter te kijken naar de belangen van de omwonenden van Schiphol en niet blind te varen op drogredeneringen van Schiphol. Het zou een schande zijn als de naaste omwonenden van de luchthaven nog meer hinder zouden moeten ondervinden dan nu al toegelaten wordt.

Tegen de wil van de meeste omwonenden en de SP in, zijn vorig jaar afspraken gemaakt over een verdergaande groei van de nationale luchthaven. Terwijl Schiphol kijkt naar nog verder groeien, worden de omwonenden al geconfronteerd met veel geluidsoverlast. Een van de voornaamste argumenten voor de aanleg van de Polderbaan was het terugbrengen van de geluidsoverlast voor de omwonenden. Dit blijkt in het geheel niet te gebeuren.

De omwonenden en de Tweede Kamer lijken door de ingewikkelde berekeningen en regels te zijn misleid. Een degelijk onderzoek naar de informatieverschaffing en de gemaakte prognoses en berekeningen lijkt dan ook op zijn plaats. Totdat dit onderzoek heeft plaatsgevonden is het zaak om de greep op Schiphol niet nog verder te verliezen en de omwonenden in het lawaai te laten.

De SP ziet nog goede mogelijkheden voor Schiphol. De luchthaven en de overheid zouden zich dan echter minder eenzijdig moeten richten op groei, maar meer moeten kijken naar kwaliteit in plaats van kwantiteit. De bijdrage van Schiphol aan de Nederlandse economie is bescheiden en weegt niet op tegen de miljarden aan directe en indirecte subsidies. Niet alleen omwonenden en milieubeschermers, maar ook economen verzetten zich tegen de groeifilosofie van Schiphol. Met het treffen van de juiste maatregelen kan een krimp van Schiphol juist economisch zeer verantwoord zijn. Schultz van Haegen zal zich hiervoor dan wel moeten inzetten.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

VANDAAG
IN DE MEDIA
GISTEREN
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top