www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Geen boringen in de Biesbosch!

17-12-2002 • Gisteren voerde het comité ‘Boor de Biesbosch niet de grond in’ nog actie tegen gaswinning in dit natuurgebied. En vandaag besloot de Tweede Kamer in ieder geval de komende tien jaar dat soort activiteiten niet toe te staan. ‘Een overwinning, wij zijn blij met deze uitspraak van de Kamer’, aldus comité-woordvoerder Harry Voss.

Vandaag kwamen twee moties in stemming. Een van de SP en GroenLinks die een algeheel verbod vroeg op alle mijnbouwactiviteiten in de Biesbosch. En eentje op het nippertje ingediend door het CDA waarin het moratorium voor tien jaar wordt voorgesteld. De motie van de SP en GroenLinks werd afgewezen door de regeringspartijen en Leefbaar Nederland, die van het CDA haalde het met behulp van de meeste oppositiepartijen wel. VVD, LPF en LN stemden ook daar tegen.

Rene Roovers, kandidaat Kamerlid voor de SP en actievoerder van het comité: ‘Deze motie gaat verder dan het regeerakkoord, dat is in ieder geval winst. Maar staatssecretaris Van Geel (CDA) was een jaar geleden nog voorstander van een algeheel verbod. Sinds hij in het kabinet zit verschuilt hij zich achter procedures, maar het einde van het verhaal blijft gewoon dat hij van mening is veranderd juist nu hij het voor het zeggen heeft’. Van Geel ontraadde de SP motie voor een algeheel verbod op boringen in de Biesbosch. De Staatssecretaris noemde de acties van het comité ‘Boor de Biesbosch niet de grond in’ een voorbeeld van ‘communistische methoden’. Roovers is daar niet echt van onder de indruk: ‘Het is een onfatsoenlijke reactie. Maar als hij dat moratorium van tien jaar op boringen in de Biesbosch ook in het kabinet erdoor weet te krijgen ben ik desalniettemin de eerste om hem te feliciteren’.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

GISTEREN
COLUMN
IN DE MEDIA
DONDERDAG 21 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
WOENSDAG 20 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top