www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Acties door ’Boor de Biesbosch niet de grond in!’

16-12-2002 • Vandaag voerde het comité “Boor de Biesbosch niet de grond in" actie bij de Moerdijkbrug en voor het ministerie van VROM in Den Haag. Aanleiding is het draaiende gedrag van staatssecretatiris van Geel over de vergunningverlening rond proefboringen in de Biesbosch.

Van Geel was als gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant een groot tegenstander van gasboringen in de Biesbosch zijn motto was "Handen af van de Biesbosch". Nu hij staatssecretaris is geworden verschuilt hij zich achter procedures en andere bewindslieden. Een SP motie in de Tweede Kamer om de Biesbosch te vrijwaren van gasboringen voorzag hij zelfs van een negatief stemadvies.

Dit schoot de actievoerders van het comité in het verkeerde keelgat en daarom protesteerden zij maandagochtend zowel nabij de Biesbosch als voor het ministerie van VROM in Den Haag.

Op de Moerdijkbrug verzamelden zich om 7.00 ’s ochtends een twintigtal actievoerders – waaronder SP Statenlid en kandidaat voor de Tweede Kamer René Roovers – met fakkels en grote borden met een foto van Van Geel en de tekst ’GEZOCHT’. Ook bij het ministerie van VROM in Den Haag gingen actievoerders onder aanvoering van SP Tweede-Kamerlid Krista van Velzen de straat op met de borden van Van Geel en flyers voor het personeel van het ministerie.

Morgen wordt er in de Tweede Kamer gestemd over een tweetal moties. Eén van de SP, eerder medeondertekend door het CDA dat daar inmiddels afstand van heeft genomen, die een verbod eist op boringen in de Biesbosch. En een andere motie, op het nippertje door het CDA ingediend, waarin een tienjarig moratorium op boringen in de Biesbosch wordt gevraagd.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

GISTEREN
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA
ZATERDAG 16 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
Studio SP
top