www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Afscheid van Ewout Irrang
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Afscheid van Ewout Irrgang: ‘Serieus, strijdbaar en betrokken’

19-09-2012 • Een serieus Kamerlid: strijdbaar en betrokken. Met deze woorden bedankte Gerdi Verbeet, Voorzitter van de Tweede Kamer, SP-Kamerlid Ewout Irrgang. De Voorzitter prees Irrgang om zijn inhoudelijke deskundigheid, zijn strijdbare houding in het verzet tegen de bonussen bij banken en voor zijn betrokkenheid bij ontwikkelingssamenwerking.

Irrgang kwam in 2005 in de Tweede Kamer. Daarvoor werkte hij jarenlang als fractiemedewerker voor de SP en bij De Nederlandsche Bank. Kamervoorzitter Verbeet memoreerde Irrgangs jarenlange strijd als voorzitter van het Meerpartijen Initiatief tegen HIV/AIDS en benadrukte hoe Irrgang door alle fracties werd gewaardeerd om zijn deskundigheid en zijn vooruitziende blik op de financiële onderwerpen.

Volgens SP-leider Emile Roemer zal Irrgang gemist worden in de Kamer. ‘Terecht wordt Ewout geroemd om zijn enorme kennis van de financiële sector en ontwikkelingssamenwerking. Ik denk dat het veelzeggend is dat hij deze onderwerpen zo goed combineerde. Ewout kent de cijfers, maar vergeet nooit dat het uiteindelijk om de mensen achter de cijfers gaat. Zijn betrokkenheid bij de armsten in de wereld en zijn enorme inzet voor een socialer Nederland krijgt terecht alle lof. Hij heeft het verdiend!’

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top