www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Dierenkieswijzer prijst diervriendelijke SP

07-09-2012 • Het programma van de SP scoort hoog op diervriendelijkheid. Dat zegt de Dierencoalitie. 'De partij komt heel goed uit de Dierenkieswijzer. 22 van de 23 beantwoorde vragen komen overeen met die van ons', aldus Dirk-Jan Verdonk van de Dierencoalitie.

Henk van GervenSP-Kamerlid Henk van Gerven is blij met dit nieuws. 'De SP heeft hart voor dieren. Op het gebied van welzijn hebben we de afgelopen jaren veel voor elkaar gekregen. Denk aan de initiatiefwet om de pelsdierhouderij te verbieden, die we door de Tweede Kamer hebben gekregen.'

De SP zorgde er verder onder andere voor dat het gebruik van kantelboxen in slachterijen en het doden van paling in zoutbaden wordt verboden. De partij kreeg moties aangenomen tegen dierproeven, het gebruik van antibiotica, en tegen misstanden bij dierentransport.

Alleen op het gebied van de vleestaks verschilt de SP van mening met de Dierencoalitie. Van Gerven: 'Volgens ons moet je de industrie aanpakken. Wij stellen voor: hoe dier- en milieuvriendelijker het bedrijf, hoe goedkoper de vergunning. Met de vleestaks stimuleer je alleen maar de export van bioindustrie-vlees. Daar zijn de dieren niet bij gebaat.'

De Dierencoalitie is een samenwerkingsverband van 22 dierenbeschermingsorganisaties. Voor de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september openden ze de Dierenkieswijzer.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

GISTEREN
IN DE MEDIA
WOENSDAG 20 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top