www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Nawijn komt met losse flodders en niet met oplossingen

29-08-2002 • SP Tweede-Kamerlid Ali Lazrak stelt vandaag schriftelijke vragen aan minister Nawijn waarin hij vraagt zijn visie op integratiebeleid nu eindelijk eens uit de doeken te doen.

Foto: Martijn Beekman / HH
Minister Nawijn
Met zijn uitspraken in het dagblad Trouw wekt minister Nawijn van Vreemdelingenbeleid en Integratie de indruk dat alleen allochtone projecten worden gesubsidieerd en autochtone projecten worden achtergesteld. In de praktijk kan iedere bevolkingsgroep een subsidie aanvragen, waarna de subsidieverlener bepaalt of de aanvraag wordt toegekend, aldus SP-Kamerlid Ali Lazrak.

Indien projecten gesubsidieerd worden die de integratie niet bevorderen, dan ligt de verantwoordelijkheid daarvoor dus bij de overheid en niet bij de allochtonen, zoals Nawijn wel suggereert. De minister zegt zijn uitspraken gedaan te hebben om zichtbaar te maken ’wat er onder de mensen leeft’. Over de wijze waarop hij de problemen gaat oplossen, doet hij echter geen uitspraken.

De plannen die de minister naar buiten heeft gebracht, draaien uitsluitend om het straffen van minderheden. Ali Lazrak: "Wat deze minister op het gebied van integratiebeleid wilt bereiken, is mij volstrekt onbekend. Vooralsnog doet hij aan goedkope bühnepolitiek. Met zijn uitspraken worden allochtonen onterecht gestigmatiseerd en zo leidt hij de aandacht af van zijn verantwoordelijkheid: het ontwikkelen en uitvoeren van goed beleid. Ik ben dat oppervlakkige geschreeuw meer dan zat. Ik vraag deze minister zijn visie uit de doeken te doen en uit te leggen wat hij bedoelt met zijn opmerkingen van de laatste tijd."

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

GISTEREN
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA
ZATERDAG 16 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
Studio SP
top