www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Ross kan niet om verplicht schoolzwemmen heen

20-08-2002 • Staatssecretaris Ross (sport) moet verplicht schoolzwemmen onmiddellijk invoeren. Het is ongewenst om eerst af te wachten hoe vrijblijvende projecten uitwerken, zoals de staatssecretaris voorstelt.

Agnes Kant
Agnes Kant
Dat vindt Agnes Kant, Tweede-Kamerlid voor de SP. Het aantal verdrinkingsdoden in zwembaden toont volgens haar aan dat de overheid niet daadkrachtig genoeg optreedt. Vanuit de samenleving, maar ook vanuit de politiek, wordt al jaren gepleit voor verplicht schoolzwemmen.

Kant: “Ik krijg de indruk dat het hier om een geldkwestie gaat. Vorig jaar weigerde de Paarse regering om de nodige 50 miljoen euro te investeren voor verplicht schoolzwemmen. Ook de huidige staatssecretaris van Sport, toen nog CDA-Kamerlid, pleitte destijds voor verplicht schoolzwemmen. Het zou dus hypocriet zijn als dat nu niet in beleid wordt omgezet. Elk kind dat verdrinkt is er één te veel, haast is dus geboden.”

Het Kamerlid dringt er tevens bij de regering op aan om het toezicht in zwembaden te verbeteren en ook de invoering van een drenkelingen–detectiesysteem te stimuleren.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top