www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Leijten zegt vertrouwen op in minister Schippers

28-03-2012 • SP-Kamerlid Renske Leijten heeft dinsdag in een debat over de informatievoorziening over de organisatie van de Olympische Spelen van 2028 het vertrouwen opgezegd in minister Schippers. Volgens Leijten heeft de minister de Kamer onvolledig geïnformeerd over de geschatte kosten van de organisatie van de Spelen. De minister erkent dat zij bewust 8 miljard niet heeft genoemd in de Kamerbrief. Het ministerie van Financiën stond erop dat dit wel aan de Kamer werd gemeld als mogelijke investeringskosten van de Olympische Spelen.

Leijten: 'Ondanks dat minister Schippers aangaf in het debat dat ze niets fout heeft gedaan, geeft ze wel aan dat ze het niet meer zo zou aanpakken. Als een minister 8 miljard bewust niet meldt aan de Kamer en zich vervolgens beklaagt dat er een heel debat gaat over dat cijfer, dan geeft dat aan dat de minister de informatie aan de Kamer niet serieus neemt. De Kamer had niet geinformeerd moeten worden door journalisten van RTL, maar door de minister zelf.'

De minister antwoordde vorige week op vragen van Leijten dat zij de Kamer geen informatie had achter gehouden. In het debat gaf zij een week later aan dat het niet opnemen van het bedrag een 'valide besluit' was, dat 'weloverwogen door het kabinet is genomen'.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

GISTEREN
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA
ZATERDAG 16 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
Studio SP
top