www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Leerlingen overhandigen kleurplaten aan Van Bijsterveldt

05-03-2012 • Leerlingen uit het speciaal onderwijs hebben maandag bijna 3.000 kleurplaten tegen de bezuinigingen op zorgleerlingen aangeboden aan minister Van Bijsterveldt. De leerlingen maken zich grote zorgen over de toekomst van hun school.

Leerlingen komen in actie tegen bezuinigingen

Leerlingen komen in actie tegen bezuinigingen

De leerlingen zijn van de Isselborgh te Doetinchem, een school voor speciaal voortgezet onderwijs. Eén van de leerlingen vroeg aan Van Bijsterveldt of ze er wel goed aan deed om te bezuinigen, omdat dat later veel meer geld kan gaan kosten. 'Als ik in een grote klas terechtkom, kan ik me niet concentreren en dan moet ik van school af. Maar zonder diploma kan ik niet werken. En dan krijgt u geen belasting meer.' Van Bijsterveldt gaf de leerling geen ongelijk, maar hield vooralsnog vast aan de bezuiniging. De minister bedankte de leerlingen voor de kleurplaten en hun verhalen.

Van Bijsterveldt neemt kleurplaten in ontvangst

Van Bijsterveldt spreekt met leerlingen

Dinsdag wordt in de Tweede Kamer gedebatteerd over het ‘passend onderwijs’. Voorafgaand aan het debat wordt er door tienduizenden leraren gestaakt. Zij verzamelen om 13:00 uur in de Amsterdam ArenA om duidelijk te maken dat de bezuiniging ongedaan moet worden gemaakt. De SP roept iedereen op om zich bij de staking aan te sluiten. Emile Roemer en Jasper van Dijk zullen ook aanwezig zijn.

Leerlingen komen in actie tegen bezuinigingen

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top