www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Van Dijk: ‘Respect voor protest van schoonmakers en studenten’

27-02-2012 • De SP steunt de bezettingsactie van schoonmakers en studenten. Dat was de boodschap van SP-Kamerlid Jasper van Dijk maandag aan de actievoerders op het terrein van de Universiteit Utrecht. Een van de universiteitsgebouwen werd maandagmiddag bezet door meer dan 2000 man. Ruim 150 schoonmakers en sympathiserende studenten brengen de komende nacht door in het gebouw.

Veldbedden op de Universiteit Utrecht
Veldbedden op de Universiteit Utrecht

Van Dijk kwam maandagavond langs om de actievoerders een hart onder de riem te steken. 'De schoonmakers en studenten zouden hun krachten blijvend moeten bundelen. De strijd voor meer respect in de schoonmaakbranche en het protest tegen de bezuinigingen op onderwijs, komen voort uit dezelfde gedachte: je kunt niet steeds meer eisen voor minder geld. Ik roep alle studenten en docenten dan ook op om zich bij deze actie aan te sluiten.'

Veldbedden

Rond een uur of acht werden de veldbedden uitgeklapt. De vaste DJ van de Mars voor Respect sluit de eerste dag af in de sfeer van eerdere acties, met opzwepende muziek uit alle hoeken van de wereld. Van Dijk: 'De sfeer zit er goed in, ze hebben het strak georganiseerd. Ik hoop dat de schoonmakers de Universiteit Utrecht ertoe kunnen brengen om hun arbeidsomstandigheden te verbeteren.' De schoonmakers eisen onder meer doorbetaling bij ziekte, een hoger loon en meer respect voor hun werk.

Schoonmaakstaking krijgt muzikale bijval

Vooralsnog blijven de schoonmakers tot dinsdagochtend elf uur in het gebouw. FNV-voorman Ron Meyer sluit een verlenging van de bezetting niet uit.

Ron Meyer, Jasper van Dijk en schoonmakers in gesprek

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

VANDAAG
IN DE MEDIA
GISTEREN
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA
Studio SP
top