www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Ambulance, huisarts of medicijnen nodig? Even geduld a.u.b...

21-06-2002 • In Culemborg is de SP in de bres gesprongen voor een 24-uurs ambulancepost. Aanleiding daarvoor is een onthutsend rapport over de aanrij-tijden van de ambulance. Omdat de Culemborgse Ambulancepost ’s avonds, ’s nachts en in de weekenden buiten dienst is, kan de noodzakelijke spoedeisende hulp vaak niet binnen de normtijd van 15 minuten aanwezig zijn.

Ambulance nodig? Even geduld aub...‘In Culemborg wonen 26.000 mensen,’ zegt SP’er Philip Oosterlaak. ‘Die hebben in noodsituaties gewoon recht op snelle hulp! De besluitvorming over een permanente ambulancepost loopt echter dermate traag, dat het de hoogste tijd is voor protest. Bij dit soort zaken is er geen tijd voor geduld.’ Momenteel benadert de SP gezondheidsorganisaties om te krachten te bundelen. Bovendien worden 10.000 protestkaarten huis-aan-huis verspreid en posten SP’ers onder meer op de markt.

Ook in Leerdam is de SP in het geweer gekomen tegen ondermaatse zorgvoorzieningen. Sinds 3 juni zijn de inwoners van de glasstad voor huisartsen- en apotheekzorg in de avond- en weekenduren aangewezen op Gorinchem. ‘Veel patiënten zijn daardoor zwaar gedupeerd,’ concludeert Karel Pak van de lokale SP. ‘Wat moeten mensen die geen eigen vervoer hebben? En hoe komen de Leerdammers buiten kantooruren aan de voorgeschreven medicijnen? In Leerdam hoort een avond- en weekendpost te komen. Dat is voor de huisartsen een hele verlichting van de werkdruk en voor de patiënt stukken beter.’ Een razendsnel opgestarte protestactie waarbij de SP op grote schaal de bewoners oproept om een klachtenformulier in te vullen, heeft inmiddels tot een stroom van reacties geleid.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top