www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Kabinet volgt SP: Brussel moet inkomensgrens sociale huurwoningen aanpassen

03-02-2012 • SP-Kamerlid Sadet Karabulut is verheugd dat minister Spies zich gisteren bereid heeft getoond om in Brussel te gaan praten over verhoging van de inkomensgrens van 34.000 euro voor sociale huurwoningen. 'Wat een verademing. Spies voert hiermee na 1 debat mijn aangenomen motie uit, iets wat Donner debat na debat naliet.'

Sadet KarabulutWel was het SP-Kamerlid verbaasd over de grote draai die PvdA-Kamerlid Jacques Monasch gisteren maakte tijdens het debat. 'Na maanden samen opgetrokken te hebben, trok hij gisteren de steun in voor ons voorstel. Hiermee laat hij de huurders met lage middeninkomens die tussen wal en schip vallen in de steek'.

De redenen van Monasch om zijn eerdere grote woorden in te trekken zijn nog steeds onduidelijk. Wel lanceerde hij een alternatief plan om het mogelijk te maken duurdere huurwoningen door corporaties te laten bouwen. Karabulut: 'Dat is geen oplossing voor dit probleem. Niet op de kortere termijn omdat voorlopig bar weinig gebouwd wordt door de crisis. Maar ook niet op de langere termijn. Mensen die net iets meer dan 34.000 euro verdienen, krijgen dan een huurwoning tot 800 euro per maand kale huur. Zonder recht op huurtoeslag. Dat is nauwelijks te betalen voor een hoop mensen.' Ook de haalbaarheid van dit PvdA-plan gaat Spies nu onderzoeken in Brussel.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top