www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

SP wil opheldering over minder huursubsidie 65-plussers
Inkomen niet gewijzigd; toch 60 euro per maand gekort!

24-05-2002 • De SP Tweede-Kamerfractie wil van staatssecretaris Remkes opheldering over de verlaging van huursubsidie voor gepensioneerden per 1 juli aanstaande. Huurders uit Almere, waarvan het inkomen noch de woonsituatie afgelopen jaar gewijzigd zijn, blijken per 1 juli maar liefst 60 euro (30%) per maand minder subsidie te krijgen.

SP-woordvoerder volkshuisvesting Piet de Ruiter vermoedt dat de verlaging een onbedoeld gevolg is van gewijzigde belastingwetgeving, waardoor het bruto inkomen van gepensioneerden sterk gestegen is, terwijl hun netto inkomen slechts trendmatig verhoogd is. Ongeveer 350.000 gepensioneerden ontvingen in het afgelopen jaar huursubsidie. Als de verlaging op de hele groep betrekking heeft – wat op dit moment nog niet duidelijk is – zou het gaan om een koopkracht-effect van meer dan honderd miljoen euro op jaarbasis.

De Ruiter wil – indien er een fout gemaakt is – dat deze voor 1 juli aanstaande hersteld wordt, zodat de gepensioneerden het bedrag niet een aantal maanden hoeven voor te schieten.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

VANDAAG
IN DE MEDIA
GISTEREN
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top