www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Armoede werkt niet
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Roemer en Cohen slaan handen ineen: ‘Armoede werkt niet!’

22-11-2011 • Vanmiddag hebben Job Cohen (PvdA) en Emile Roemer (SP) op de sociale werkplaats in Den Haag (Haeghe Groep) de actie ‘Armoede werkt niet’ afgetrapt. Vergezeld door werknemers van de werkplaats, een Haagse wethouder en de Abvakabo lieten zij weten zich te blijven verzetten tegen de hardvochtige bezuinigingen op sociale werkplaats, jonggehandicapten en mensen in de bijstand.

De bijeenkomst is het startsein van een tour door het land, waarbij aandacht gevraagd wordt voor de gevolgen van deze bezuinigingen. Jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en werknemers van de sociale werkplaats zullen op deze tour meegaan om over hun eigen ervaringen te vertellen. Op een metershoge gele werkhandschoen, die het symbool is van 'Armoede werkt niet', plaatsten aanwezigen hun handtekening (zie foto).

Op de bijeenkomst stak Roemer de werknemers een hart onder de riem: ‘Wij laten jullie niet in de steek. Het is voor ons niet te verkroppen dat de rekening van een crisis waar jullie part noch deel aan hebben, bij jullie terecht komt. Daarom zeg ik tegen Rutte: handen af van deze banen!’

De tour door het land is de opmaat richting de manifestatie ‘Armoede werkt niet’ op 10 december in de Brabanthallen in Den Bosch. Tijdens de manifestatie 'Armoede werkt niet' zullen duizenden werkhandschoenen worden aangeboden aan staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) als protest tegen zijn beleid.

Cohen en Roemer organiseren deze manifestatie samen met de vakbonden en maatschappelijke organisaties. Daar komen duizenden mensen bijeen om te protesteren tegen de bezuinigingen op hun banen, inkomens, zorg, begeleiding en onderwijs.

Bekijk hier een impressie van 'Armoede werkt niet':

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

GISTEREN
IN DE MEDIA
WOENSDAG 20 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top