www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Armoede werkt niet
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Kom naar de 'Armoede werkt niet' manifestatie op 10 december

31-10-2011 • De SP organiseert 10 december samen met de PvdA, de Abvakabo, de Bijstandsbond, Landelijke Cliëntenraad, Platform Verontruste Ouders, Walk of Shame, Rekening Retour, Terug naar de Bossen en anderen de manifestatie ‘Armoede werkt niet’. SP-Kamerlid Sadet Karabulut: 'De plannen van de regering zijn desastreus en moeten tegen gehouden worden. Als je een beperking hebt, wordt je gepakt. We moeten samen een vuist te maken tegen de forse bezuiniging op mensen met een beperking!'

De manifestatie 'Armoede werkt niet' wordt voor de tweede keer gehouden. De eerste manifestatie werd door ruim 1500 mensen bezocht en was een opmaat naar groeiend verzet. In de maanden erop kwam er steeds meer verzet tegen de maatregelen voor ontmanteling van de sociale werkplaatsen, met als resultaat dat de gemeenten juni 2011 massaal de plannen van de regering afwezen. Karabulut: 'Dat was de eerste klap, maar de nekslag moet nog komen. Deze tweede manifestatie heeft als doel om al de maatregelen die mensen die niets hebben treffen, aan de kaak te stellen en het verzet verder te verbreden. Kom allemaal dus!'

Meer informatie over aanmelden, het programma, busvervoer en de maatregelen zijn te vinden op de site van www.armoedewerktniet.nl.

De plannen in het kort:

  • Jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en werknemers van de sociale werkplaats moeten een deel van hun inkomen inleveren en 60.000 plekken in de sociale werkvoorziening worden geschrapt. Hierdoor zullen tienduizenden mensen achter de geraniums en in de armoede belanden of ze worden aan het werk gezet onder het minimumloon.

  • Chronisch zieken en gehandicapten wordt de zorg ontnomen. Zij krijgen minder zorg, maar moeten er meer voor gaan betalen. Kinderen in het speciaal onderwijs krijgen minder begeleiding en ondersteuning.

  • Voor kinderen die jeugdzorg nodig hebben, komt er een financiële drempel. Dit zijn foute plannen en deze mensen mogen niet de rekening van de crisis betalen.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

GISTEREN
COLUMN
IN DE MEDIA
DONDERDAG 21 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
WOENSDAG 20 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
top