www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Publicaties :: ZO
ZO – voor een beter Nederland, najaar 2011

 

Emile Roemer

In wat voor land wil jij leven?

We staan op een tweesprong. Willen we een menselijk en sociaal land? Of willen we een onmenselijk, asociaal land? Dáár gaat het over, vandaag, morgen en de komende jaren.

Emile RoemerCDA, VVD en PVV, die samen de regering vormen, zeggen: ‘Zoek het zelf maar uit.’ De banken en de landen die er een potje van hebben gemaakt, krijgen echter alle steun. Zo niet de mensen die bijvoorbeeld zijn aangewezen op het persoonsgebonden budget (PGB), de kinderopvang of de sociale werkplaats. Ook het onderwijs en de zorg worden aan hun lot overgelaten. Deze partijen geloven nog in een land waar hebzucht de mensen drijft. Daarom breken deze partijen de solidariteit af. Hun motto is: ‘Ieder voor zich.’ Dat is hún land.

In zo’n land wil ik niet leven. We hebben eerlijke politiek nodig: menselijk en sociaal. Daarom wil ik de uitverkoop van de beschaving stoppen. Door op te komen voor de mensen die het niet komt aanwaaien, maar hard moeten knokken voor een fatsoenlijk bestaan. Ik wil dat die slimme meid kan studeren zonder zich diep in de schulden te steken. Ik wil dat onze oma’s en opa’s de zorg krijgen die ze verdienen. Ik wil dat onze kinderen worden grootgebracht in een land waar niet alles alleen om geld draait, maar waar ook plek is voor cultuur, zorg voor elkaar en ontspanning. Dit is míjn land.

1 voor allenGelukkig staan jij en ik er niet alleen voor in de strijd voor dat mooie land. We weten ons gesterkt door de wetenschap dat de overgrote meerderheid van de mensen ‘menselijk en sociaal’ verkiest boven ‘harteloos en liberaal’. Ik geloof in eigen verantwoordelijkheid, zeker. Maar ik geloof óók in de onmisbaarheid van solidariteit: één voor allen en allen voor één. Ik daag je uit om mee te doen. Sta op en maak duidelijk dat de keuzes van Rutte en de zijnen niet de jouwe zijn. Toon moed en zeg: ‘Tot hier en niet verder!’ Niet ‘ieder voor zich’ maar 1 voor allen!

Emile Roemer
Voorzitter SP-Tweede Kamerfractie

Ga snel naar www.1voorallen.nl
Doe mee en teken het manifest!

 


Inhoudsopgave  «  Nieuws  «  Overzicht

 

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Blijf op de hoogte

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van Emile Roemer en belangrijk nieuws van de SP:

SP Nieuws

Laatste berichten

GISTEREN
COLUMN
IN DE MEDIA
DONDERDAG 21 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
WOENSDAG 20 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA
ZATERDAG 16 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
VRIJDAG 15 AUGUSTUS
NIEUWS
OPINIE
COLUMN
IN DE MEDIA
DONDERDAG 14 AUGUSTUS
NIEUWS
WOENSDAG 13 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
DINSDAG 12 AUGUSTUS
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top